Rijsttafel Voor Twee Personen

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Maaltijdgang: Hoofdgerecht / Hoofdgerecht
Soort keuken: Chinese keuken
Techniek:
Aantal personen: 2 personen

Ingredienten:
Nassi poetih: 200 g rijst, snufje zout.
Gado Gado : 250 g groenten van het seizoen( komkommer, tauge, sperziebonen, bleelselderij, bloemkool of broccoli witte kool.)1 hard gekookt ei, 1 a 2 eetl. gebakken uitjes kant en klaar, 1 dl. gado gado of sate saus, ketjap manis, sambal, kroepoek.
Pisang goreng: 2 niet helemaal rijpr bananen. Voor het beslag; 50 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 dl melk, 2 eetl. losgeklopt ei, 1 dl. olie, 1 eetl. bruine suiker.
Boem-boe bali varkensvlees: 2

Voorbereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Snijd het varkensvlees en de kipfilet in stukjes.Leg de satestokjes in water.Sate-ajam: Maak de marinade door de ketjap, een gesnipperde sjalot, knoflook, djahe en kerrie djawa te vermengen. Leg de kip in de marinade en zet deze 1 uur afgedekt weg in de koelkast. Schep de kipblokjes tussentijds twee maal goed om.

Bereidingswijze:
Nassi poetih: breng 3 1/2 dl. water met zout aan de kook. Voeg de rijst toe. Roer goed en laat het water opnieuw aan de kook komen. Roer de rijst nogmaals goed door. Doe de deksel op de pan en zet de warmtebron laag. Laat de rijst in 20 min. gaar worden. Maak de rijst los met 2 vorken en laat droog stomen.( of volg gewoon de aanwijzingen op de verpakking)
Gado gado: Gebruik de komkommer en de tauge rauw. Blanncheer de overige groenten 4 a 5 min. Giet de groenten af en spoel na met koud water. Laat de groenten goed uitlekken. Maak gado gado of satesaus volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg een scheutje ketjap of een theel. sambal toe. Rangschik de groenten in een ondiepe schaal. Leg de plakjes ei erop. Strooi de helft van de gebakken uitjes erover. Schenk de warme saus over de groenten en garneer met de over gebleven uitjes en de stukjes kroepoek.
Boem-boe balie varkensvlees:Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn. Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook, sambal,laos en djahe. Voeg de blokjes vlees toe en schenk de ketjap en wat water bij.Laat het vlees ca 20 min. stoven. Maak de boem-boe balie af met wat citroensap.
Sate-ajam:Rijg de kip aan de sate stokjes. Roer de olie door de marinade en bestrijk de sate ermee. Rooster de sate 6 a 8 min.onder de grill of barbeque.Keer de sate regelmatig en bestrijk ze tussentijds nog twee maal met de marinade.
Pisang goreng: Roer een beslag aaavan het bakmeel met de melk en het losgeklopte ei. Pel de banaan. Snijd deze in de lengte en in de breedte door. Haal de stukken banaan door het beslag en laat deze even uitlekken boven de beslagkom. Verhit de olie in een bakpan en bak de bananen goudbruin. Bestrooi de gebakken bananen met de basterdsuiker.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 04-05-2024